• Kommande evenemang
  • Evenemang

Kontakt

 

OM OSS

Anna och Lotta heter vi som jobbar här på Vilhelmina Turistinformation. Vi är två glada ”tanter” som jobbat inom besöksnäringen i olika former i många år.
Vi finns på olika sätt tillgängliga för dig, för att berätta och inspirera dig om den plats vi lever och verkar på. Har du planer på att åka hit så kan vi som en liten hint tipsa dig om att alla årstider i Vilhelmina är magiska och bjuder på fantastiska utomhusaktiviteter vare sig du vill åka skidor, skoter, fiska, vandra, cykla eller jaga. Här finns naturupplevelser för alla.

Befinner du dig i Vilhelmina är du alltid välkommen in till oss. Vi har dörren öppen för dig mellan kl. 10.00-16.00 mån-tors. Fredagar mellan 10.00-15.00. Har du frågor och vill nå oss så på annat sätt så går det alltid att ringa oss dagtid på 0940-398 86 eller så skickar du ett mail till turist@vilhelmina.se.

VAR FINNS DÅ VILHELMINA TURISTINFORMATION?

Vi huserar mitt i centrala Vilhelmina på bottenvåningen i ett vackert, gammalt hus med snidade röda trä-drakar i knutarna. Mera känt som ”Tingshuset”, som inte alltför längesen var tingsrätt, samt användes för kommunal förvaltning.

Välkomna till oss så berättar vi mer om vår vackra kommun och vad man kan uppleva här.

OM VILHELMINA

Vilhelmina Kommun är till ytan lika stor som Blekinge och Hallands län tillsammans, men med endast ca 6 700 invånare. Här finns två fjällområden med liftar och ca 170 mil skoterleder. 1804 tog vi namnet Vilhelmina efter dåvarande drottningen Fredrika Dorotea Wilhelmina av Baden. Tidigare hette orten Volgsjö, Vualtjere på samiska. Namnet betyder avfärd och sjö.

Vualtjere/Vilhelmina har en lång samisk historia och en levande samisk kultur, och är sedan år 2010 dessutom en samisk förvaltningskommun.

HÄR FINNS NATURUPPLEVELSER FÖR ALLA

Vilhelmina har en unik bredd med vacker orörd natur som är till för alla. Här finns hela bredden från skog till fjäll med fem tydliga årstider. Vi vill visa att alla kan leva med naturen på ett hälsosamt och hållbart sätt.

PERSONLIGT OCH ENGAGERAT

Vilhelmina kanske inte har mer av allt men det vi har levererar vi alltid med ett leende. Vi vill bli kända för vårt personliga bemötande, vårt värdskap, vår gemenskap, och vår genuina hemmakänsla. Engagemang som skapar en hälsosam livsmiljö, trygghet, en mångfacetterad kultur och många sociala sammanhang.

VILHELMINA, HELT ENKELT

Vi vill visa att Vilhelmina är enkelt och tillgängligt. Med unika kommunikationsmöjligheter, inom allt från IT och utbildning till flygförbindelser. Sen är det faktiskt nära också, vi har ju fritidsaktiviteter och vacker natur precis utanför fönstret.

Hej! Vad vill du göra?

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakt