• Kommande evenemang
  • Evenemang

Kontakt

 

OM OSS

Lotta & Carina heter vi som jobbar på Vilhelmina Turistinformation. Vi har båda jobbat inom besöksnäringen i olika former i många år och hoppas att du planerar att välja just vår kommun som ditt resmål.

Vi kan som en liten hint tipsa dig om att alla årstider i Vilhelmina är fantastiska och bjuder på fantastiska utomhusaktiviteter vare sig du vill åka skidor, skoter, fiska, vandra, cykla eller jaga. Här finns naturupplevelser för alla.
 

Har du planer på att fjällvandra i vår kommun så ska du haffa vandringsgudinnan Carina. Hon har en stor faiblesse för att vistas uppe på toppen av ett fjäll och/eller bara vakna upp intill en fjällsjö, helt mol allena. Är det jakt- fiske eller allmänna funderingar om Vilhelmina som besöksmål det handlar om så haffar du Lotta.

Vi finns på olika sätt tillgängliga för dig, via mail, telefon eller så kommer du helt enkelt in till oss på Turistbyrån så att vi kan berätta mera & inspirera dig om den plats vi lever och verkar på. Vi har dörren & telefonen öppen för dig mellan kl. 12.00- 16.00 mån-tors och fredagar 12.00-15.00. Resterande tid jobbar vi backoffice under lågsäsong.

Vi ses!

VAR FINNS DÅ VILHELMINA TURISTINFORMATION?

Vi huserar mitt i centrala Vilhelmina på bottenvåningen i ett vackert, gammalt hus med snidade röda trä-drakar i knutarna. Mera känt som ”Tingshuset”, som inte alltför längesen var tingsrätt, samt användes för kommunal förvaltning.

Välkomna till oss så berättar vi mer om vår vackra kommun och vad man kan uppleva här.

OM VILHELMINA

Vilhelmina Kommun är till ytan lika stor som Blekinge och Hallands län tillsammans, men med endast ca 6 700 invånare. Här finns två fjällområden med liftar och ca 170 mil skoterleder. 1804 tog vi namnet Vilhelmina efter dåvarande drottningen Fredrika Dorotea Wilhelmina av Baden. Tidigare hette orten Volgsjö, Vualtjere på samiska. Namnet betyder avfärd och sjö.

Vualtjere/Vilhelmina har en lång samisk historia och en levande samisk kultur, och är sedan år 2010 dessutom en samisk förvaltningskommun.

HÄR FINNS NATURUPPLEVELSER FÖR ALLA

Vilhelmina har en unik bredd med vacker orörd natur som är till för alla. Här finns hela bredden från skog till fjäll med fem tydliga årstider. Vi vill visa att alla kan leva med naturen på ett hälsosamt och hållbart sätt.

PERSONLIGT OCH ENGAGERAT

Vilhelmina kanske inte har mer av allt men det vi har levererar vi alltid med ett leende. Vi vill bli kända för vårt personliga bemötande, vårt värdskap, vår gemenskap, och vår genuina hemmakänsla. Engagemang som skapar en hälsosam livsmiljö, trygghet, en mångfacetterad kultur och många sociala sammanhang.

VILHELMINA, HELT ENKELT

Vi vill visa att Vilhelmina är enkelt och tillgängligt. Med unika kommunikationsmöjligheter, inom allt från IT och utbildning till flygförbindelser. Sen är det faktiskt nära också, vi har ju fritidsaktiviteter och vacker natur precis utanför fönstret.

 

 

Hej! Har du frågor till oss på turistbyrån?

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakt