• Kommande evenemang
  • Evenemang

Skoter

Skoter i Vilhelmina

Skoter i Vilhelmina Kommun

Skoterlederna i Vilhelmina kommun sträcker ut sig över hela 150 mil, där ideella föreningar och krafter engagerar sig för att din skoterfärd genom kommunens vidsträckta landskap ska bli så bra som möjligt.

Dessutom tillkommer det statliga ledsystemet med drygt 20 mil. Dessa föreningar organiseras under en fristående paraplyorganisation som heter Vilhelminabygdens Skoterorganisation och kallas allmänt för VBS.

För att kunna erbjuda ett bra och attraktivt ledsystem krävs ekonomi. En otroligt viktig del av finansieringen för att kunna underhålla lederna kommer från att du som användare av lederna betalar ledavgift. Här nedan hittar du mer information om hur du går till väga.

Skoteruthyrare i Vilhelmina

Är du sugen på att köra skoter? Här hittar du skoteruthyrare i kommunen som du kan kontakta.

Kittelfjällsområdet

Kittelfjäll skoter

Vi vill gärna att du ska upptäcka vår vackra dalgång och storslagna fjällvyer. Packa matsäcken och ge dig ut på en närliggande fiskesjö för ismete efter röding, hitta en fjällsluttning, gräv ner dig och njut av solen en varm vårdag.

Klimpfjällsområdet

Skoterled i Klimpfjäll med ledmarkeringar

Klimpfjäll är rätt val för dig som älskar utmanande skoterkörning! Ett friområde ligger i direkt anslutning till Klimpfjäll och erbjuder allt ifrån pudersurfning på myrarna till kalfjäll med drivor, branter och step-ups.

Saxnäsområdet

Skoteråkare på toppen av ett fjäll i Saxnäs

I snösäkra Saxnäs kan du ta dig ut på fjället och njuta av fiske, vårsol och härlig körglädje. Ha roligt och njut av leder och vacker vit lössnö.

Vilhelmina tätort och närområden

SA Event skotersafari
I tätorten och tätortsnära finns fina skoterleder som tar dig ut i magisk vinternatur.

SAGALEDEN

Skotervy Foto: Carina Nybrand

Ett stort skoteräventyr genom en av Europas sista vildmarker, över en bergskedja, från kust till kust.

Hej! Har du frågor till oss på turistbyrån?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakt