• Kommande evenemang
  • Evenemang

Å-hemmet

Välkommen till Å-hemmet

”Å-hemmet” byggdes 1934 i byn Dikanäs,  ursprungligen som ett ålderdomshem, vilket för ett halvsekel sedan byggdes om till lägenhetsboende. Vi har ägt fastigheten sedan 2008 och har i tio år haft korttidsboende i möblerade lägenheter. I gammeldags stil men ändå med alla moderna bekvämligheter. Mitt i byn Dikanäs, men ändå lantligt och med trollskogen inpå knuten. 

Å-hemmet Dikanäs sovrum

Boende

Här erbjuder vi ett boende i en lägenhet på 35 kvadratmeter med egen ingång, om ett rum och kök med en modern toalett/dusch. Lägenheten har tre bäddar, en dubbelsäng (som kan separeras) och en enkelsäng, allt utifrån behov. Ni bor avskilt och privat, lugnt och fridfullt, då vi bara hyr ut till en hyresgäst (1-3 personer) i taget.

NI kan även kan lägga till ”annexet” som komplement, då kan familjer och sällskap (4-5 personer) vistas här (3 personer i stora lägenheten ”Signe”). 

Vi kallar detta boende för ”Agnes”, vilket har två sängplatser och är möblerat med skrivbord och två fåtöljer. I hallen finns ett mindre pentry, kylskåp, kaffe/vattenkokare, mikro samt ett mindre bord med två stolar. Man kan göra fika, äta frukost och värma mat i mikron. Man har en egen toalett med dusch. Den här kombinationen är perfekt om man är två par som är ute och reser. 

Hitta till Å-hemmet

 

Hej! Har du frågor till oss på turistbyrån?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakt