• Kommande evenemang
  • Evenemang

Lapplands Viltprodukter

Välkommen till Lapplands Viltprodukter

Lapplands Viltprodukter är ett samiskt företag som tillverkar produkter av råvaror från fjäll och skog. Det är främst älg, ren, fisk, fågel och bär köps in lokalt, styckas och förädlas i våra lokaler. Vi tar även på oss att t.ex. stycka eller röka kött efter privat personers önskemål.

Vi hämtar vår råvara från fritt levande vilt i de norrländska fjällen och skogsmarkerna. Detta gör att varje produkt får sin egna unika historia innan den kommer till ditt kök.  Vi sätter alltid djurens välstånd i fokus, det är därför vi valt att jobba med just ”fritt vilt”. Ett sk ”fritt vilt” är ett djur som levt hela sitt liv helt fritt ute i naturen, ett djur som får leva efter dess naturliga beteende och naturliga bete.

De råvaror vi använder i vår produktion är hämtade från fjäll och skog i områdena kring Södra Lappland. Vi köper upp vilt direkt från de lokala samebyarna och jägarna som finns i trakterna. Det leder till produkter som verkligen kan kallas lokalproducerade. Det ger även en garanti på att viltet levt i sin naturliga miljö och följt sina nedärvda beteenden på det sätt som är optimalt för djuret.

Bär och svamp köps upp av privata plockare och företag, och i den mån vi hinner plockar vi gärna själva också.

Hitta till lapplands viltprodukter

 

Följ oss på Social Media

Hej! Har du frågor till oss på turistbyrån?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakt