• Kommande evenemang
  • Evenemang

Stenmans Kafé & Kök

Välkommen till Stenmans Kafé & Kök

Det runda fiket mitt i byn! Här på Stenmans Kafé & Kök njuter du av en god fika med nybakat, äter en lunch, eller handlar med dig från vårt bageri.

Vi har sagt nej till bake-off och halvfabrikat, vi bakar och lagar på riktigt!

Här på Stenmans Kafé & Kök tar vi hand om dig och sätter dig i centrum, vi vill pusha för den hemtrevliga miljön och mysiga stämningen där du skall trivas!

Historia

Stenmans konditori fick sitt namn redan 1948, då Roland Stenman från Örnsköldsvik köpte bageriet och konditoriet av Sigge Nordqvist. Ursprungligen var det en Samuelsson som byggt en stor bakugn för knäckebröd, efter honom kom en Brändström som överlät rörelsen till Karl Gavelin, även kallad “Kalle Bagare”.

Sedan Roland Stenman köpt rörelsen inreddes lokalen 1953-54 av NK i Stockholm, med bamburörsmöbler, palmer, baldakiner och på golvet något som liknade gatsten. Denna inredning skulle påminna om sydeuropas gatucaféer.

Roland Stenman var en duktig konditor med känsla för kvalité. Han månade om konditoritraditionen och hade också bra bagare och konditorer som medarbetare. På 50-talet arbetade 20 personer på firman, åtta i bageriet och tolv stycken som gick skift i serveringen.

Arkitekten Kjell Wretling ritade 1964 den karaktäristiska åttkantiga byggnad som i dag inrymmer Stenmans Konditori. Den nya byggnaden stod klar 1966 och har satt sin prägel på samhället. Roland och Barbro Stenman sålde verksamheten 1982 och sedan dess har lokalen både inrymt konditori, café, grill, pizzeria samt kinarestaurang.

Hitta hit

[custom-mapping map_id=”12529″ height=”300″]

Följ oss på Sociala Medier

Hej! Har du frågor till oss på turistbyrån?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakt