• Kommande evenemang
  • Evenemang

Ski-shop Vilhelmina

Välkommen till Ski-shop

”Ski-Shopen” finner du på baksidan av receptionshuset på Lundqvist Stugmotell i centrala Vilhelmina.
Uthyrning och försäljning av utrustning inom alpint, längd- eller turskidåkning.

Alpint

Anläggningar för utförsåkning har vi gott om i kommunen. Vilhelmina har en egen anläggning, Granbergsbacken, ett par kilometer utanför samhället. Vill Du besöka en större anläggning finns Klimpfjäll och Kittelfjäll på 12-15 mils avstånd från tätorten.

Turåkning och guidning

Om Du är intresserad av att åka på tur ut i vår oslagbara natur kan Du enkelt kliva på skoterleden ”Ringleden” här på motellet. På Granvägen, gatan bakom anläggningen, har ”Ringleden” sitt utlopp till OK/Q8. ”Ringleden” sträcker sig runt själva centrum och är ca 15 km lång.
 
Vill Du åka på en längre tur kan Du utgå från ”Ringleden” för att sedan söka egna vägar eller följa de skyltar som finns att finna längs skoterleden.
För en guidad tur, prata med Thord om det så löser det sig säkert!
 

Långfärdsskridskor och guidning

Dags för långfärdskridsko. November är den ultimata månaden för oss här i södra Lappland, många sjöar som fryser olika i tid och fin naturupplevelse och lämpligt kallt. Vi kan guida er till de olika sjösystemen och har även en del utrustning till försäljning/uthyrning.

Cykeluthyrning och guidning

Sommartid har vi cykeluthyrning och arrangerar även guidade turer efter överenskommelse. Vi har ett antal guidade turer och utgår givetvis efter Dina önskemål när vi väljer rutt tillsammans.
 
Cyklarna vi hyr ut är i första hand mountainbikes med dämpning, unisexram och 21 växlar. Vi har även en cykel med barnstol och en barncykel att hyra ut. Även dessa av modell mountainbike, dock har barncykeln fotbroms!
 

Elljusspår

Vilhelmina har ett elljusspår med olika sträckor, allt från 0,5 km till 10 km. Elljusspåret är centralt beläget och efter en promenad upp till Hembergsskolan kan Du kliva på elljusspåret där och åka till Skidstadion på Bergbacka där du finner mer information t ex om de olika sträckorna.

Hitta till team borkan ski-shop

 

Följ oss på Sociala Medier

Hej! Har du frågor till oss på turistbyrån?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakt